O.S.S.

1. Hva er Prokarimi?

Prokarimi er et helseteknologiselskap basert i Oslo, som spesialiserer seg på å tilby mikrobiotatesting i hjemmet. Vi tilbyr mikrobiota-test slik at du enkelt kan samle en prøve hjemme, som vi deretter analyserer i laboratoriet vårt for å gi deg detaljert innsikt i tarmhelsen din.


2. Hvordan fungerer mikrobiotatesten?

Du vil motta et mikrobiota prøveinnsamlingssett med instruksjoner for å ta en liten avføringsprøve. Når du sender det tilbake til oss, analyserer laboratoriet vårt det for å identifisere bakterieinnholdet i tarmen din. Deretter gir vi en detaljert rapport via nettstedet vårt med tiltak du bør ta for å forbedre tarmhelsen din.


3. Er testen vanskelig å gjennomføre?

Ikke i det hele tatt! Vi har designet mikrobiota prøveinnsamlingssettene våre til å være brukervennlige med klare instruksjoner. Å samle en prøve er en enkel prosess som kan gjøres hjemme med minimale ulemper.


4. Hvor lang tid tar det å få resultatene mine?

Gjennomsnittlig tidslinje mellom å kjøpe samlesettet og motta resultater er 30 dager. Etter at vi har mottatt din prøve, tar det vanligvis 12 dager å fullføre analysen. Vi vil varsle deg via SMS så snart resultatene dine er klare til å vises på nettsiden vår. I tilfelle du har bestemt deg for å opprette en anonym konto, anbefaler vi deg å sjekke nettsiden vår hver dag fra det øyeblikket du ser at vi har mottatt Mikrobiota-testen din. Du vil ha tilgang til sporingslenker på «Resultater»-siden.


5. Vil testresultatene mine være unøyaktige hvis jeg er syk eller tar antibiotika?

Antibiotika har en merkbar innvirkning på tarmmikrobiotaen din, og endrer sammensetningen. Denne endringen kan vare i varierende perioder, avhengig av typen antibiotika og lengden på behandlingen. Derfor anbefaler vi ikke å ta Prokarimi-testen under eller umiddelbart etter antibiotikabruk. For de mest nøyaktige resultatene er det best å vente minst 3 måneder etter antibiotikabehandling. Hvis du vurderer å starte med probiotika, kan det være innsiktsfullt å teste mikrobiomet ditt før og etter for å se effekten.
Hvis du er forkjølet og ikke bruker antibiotika, bør testresultatene nøyaktig gjenspeile tarmmikrobiotaens nåværende tilstand.


6. Er min personlige informasjon sikker?

Absolutt. Vi overholder strenge regler for personvern for å sikre at informasjonen og testresultatene dine er konfidensielle og sikre.


7. Kan Prokarimis test diagnostisere helsetilstander?

Testen vår gir innsikt i tarmmikrobiotaen din, som kan være en viktig del av din generelle helse. Imidlertid er det ikke designet for å diagnostisere spesifikke helsetilstander. Vi anbefaler å konsultere helsepersonell for diagnoser.


8. Hvor ofte bør jeg ta testen?

Det avhenger av helsemålene dine, men for å følge forbedringer bør testen tas hver tredje måned.


9. Tilbyr du noen oppfølgingskonsultasjon?

Ja, vi gir generelle råd basert på dine testresultater og du har mulighet til å snakke med en ernæringsfysiolog om kostholdsendring. For mer detaljert konsultasjon anbefaler vi å diskutere resultatene dine med helsepersonell.


10. Hvordan kan jeg bestille en Mikrobiota-test?

Du kan bestille direkte fra vår nettside. Vi sender settet til din adresse med alle nødvendige instruksjoner.


11. Kan jeg bruke Prokarimi hvis jeg er utenfor Norge?

Foreløpig er våre tjenester kun tilgjengelige i Norge. Vi jobber med å utvide rekkevidden vår, så følg med for oppdateringer!


12. Hvordan kan jeg kontakte Prokarimi for flere spørsmål?

Ring oss gjerne på +47 23 96 91 98 eller send oss en e-post på support@prokarimi.no. Vi er her for å hjelpe!


13. Er Prokarimis tester egnet for barn?

Prokarimis mikrobiota-tester er først og fremst designet for individer i alderen 18 til 70. Denne spesifikke aldersgruppen er valgt fordi sammensetningen av tarmmikrobiota er kjent for å variere betydelig hos de yngre enn 18 og eldre enn 70.

For mindreårige (under 18 år) er det viktig å forstå at tarmmikrobiotaen deres fortsatt utvikler seg og kan være forskjellig fra voksnes. Derfor kan det hende at eventuelle avvik i testresultater ikke nødvendigvis tyder på et helseproblem, siden de fortsatt er i utviklingsfasen av tarmhelsen.

For eldre, spesielt de over 70, endres også tarmmikrobiota. Variasjoner i testresultater for denne aldersgruppen bør tolkes med en forståelse av disse aldersrelaterte forskjellene.

Når det er sagt, kan mindreårige ta testen hvis de velger det, men det bør være en informert avgjørelse tatt sammen med deres foresatte, som bør være klar over begrensningene og unike aspektene ved mikrobiota hos yngre individer. Det er også tilrådelig å diskutere resultatene med helsepersonell, spesielt for tolkninger relatert til helseproblemer hos barn.


14. Kan jeg bruke testen hvis jeg er gravid eller ammer?

Ja, testene våre er trygge for gravide eller ammende kvinner. Å forstå tarmhelsen din i disse periodene kan være fordelaktig, men vi anbefaler at du diskuterer resultatene dine med helsepersonell.


15. Hvordan forbereder jeg meg til testen?

Det kreves ingen spesiell forberedelse. Bare følg instruksjonene som følger med settet for nøyaktig prøvesamling.


16. Kan kostholdsendringer påvirke testresultatene mine?

Ja, kosthold spiller en betydelig rolle i å forme tarmmikrobiotaen din. Det er interessant å merke seg hvordan kostholdsendringer påvirker tarmhelsen din over tid, noe som kan observeres gjennom gjentatte tester.


17. Hvordan sikrer Prokarimi nøyaktigheten av testresultatene?

Vi bruker moderne teknologi og metoder validert av vitenskapelig forskning for å sikre nøyaktigheten og påliteligheten til våre testresultater.


18. Kan jeg dele testresultatene mine med legen min?

Ja, vi oppfordrer deg til å dele resultatene dine med helsepersonell for å integrere dem i din generelle helsevurdering og planlegging.


19. Hvordan kan jeg gi tilbakemelding på min erfaring?

Vi setter pris på tilbakemeldinger fra kunder! Du kan gi din tilbakemelding ved å sende oss en e-post på support@prokarimi.no