Beste tidspunkt å samle inn avføringsprøven din

bacteria

Dagene med ubehagelig tarmmikrobiomtesting (Menneskelig mikrobiota refererer til billioner av mikrober, som bakterier, som lever i mennesketarmen. Mikrobiomet er miljøet de lever i.) er over. Nå er flertallet av disse testene ikke-invasive, enkle, og kan gjøres diskret hjemme. Dette gir deg mer kontroll over prøvetakingsprosessen - du bestemmer hvordan, når og hvor du skal samle din avføringsprøve.


Optimal tid for prøvetaking


Det beste tidspunktet for å samle din avføringsprøve? Det varierer. Noen tester kan foreslå en tid, mens vi overlater det til ditt skjønn. Det avhenger stort sett av hyppigheten av din avføring, som typisk er høyere hos menn og påvirket av faktorer som fysisk aktivitet og kosthold. For konsistens og for å ta hensyn til de naturlige svingningene i tarmmikrobiomet ditt, som er knyttet til din døgnrytme, anbefales det å samle fra den første avføringen om morgenen.


Hvor mye å samle


Det er avgjørende å forstå kompleksiteten til avføring. Innsiden har en tendens til å ha høyere konsentrasjoner av visse bakterier. Derfor, for å få en representativ prøve, anbefales det å mette swabens overflate fra forskjellige områder av samme avføring. For mye avføring på swabens overflate vil føre til avvisning av prøven.


Effekten av antibiotika og probiotika


Antibiotika kan betydelig endre din tarmmikrobiota, med gjenopprettingstider som varierer basert på typen og varigheten av antibiotikabruk. Testing under eller umiddelbart etter antibiotikabehandling anbefales ikke; en venteperiode på minst 3 måneder anbefales. På samme måte, vurder å teste mikrobiomet ditt før og etter du starter med probiotika for å vurdere deres effekt.

Ansvarsbegrensning:

Selvdiagnostisering og behandling anbefales ikke. Det er viktig å konsultere helsepersonell ved eventuelle tarmrelaterte bekymringer.


Denne artikkelen er kun ment til informasjonsformål og bør ikke oppfattes som medisinsk informasjon eller instruksjoner. Hvis du har noen helseproblemer, anbefaler vi at du kontakter en lege eller annet helsepersonell.